Workshops

Vi erbjuder olika former av letterpress workshops för privatpersoner, grupper eller företag. Vi har en grundkurs i Letterpress där vi går igenom tekniken och du/ni får prova på att trycka. Vi kan även utforma workshops efter önskemål. Kontakta oss gärna för mer information och offert.

WORKSHOP

Letterpress, 4 timmar, 10 trycksaker
Nästa tillfälle:
13 Juni 2020, kl. 11-15

Lär dig grunderna i Letterpress och skapa din egen trycksak!

I denna workshop få du en inblick i den gamla trycktekniken Letterpress. Vi berättar kort om teknikens historia, hur tekniken fungerar och vi delar med oss av massa råd och tips för att nå det bästa tryckresultat. I denna workshop får du experimentera med att sätta typer för hand och skära ut egna klichéer i linoleum. Därefter trycker vi tillsammans din personliga kreation med vår Heidelberg Vinge eller i vår handpress. Du får med dig 10 exemplar av dina egna tryck.

Inga förkunskaper behövs.

Material: Vi kommer att använda oss av det material vi har i form av trä- och metalltyper och klichéer. Det kommer även att finnas möjlighet till att skära ut egna klichéer i linoleum. Allt material ingår.

Plats: Workshopen hålls i vår studio på Mitt Möllan.

Pris: 850 sek per person
Anmälan: Skicka ett mail med dina kontaktuppgifter och ämnet Workshop till hej@typotopia.se för mer information och anmälan. Anmälan är bindande vid betalning. Vi tar oss rätten att ställa in eller boka om en workshop vid för få deltagare.

Vid frågor kontakta oss på hej@typotopia.se